Musici

Liesbeth Bosboom

Liesbeth Bosboom (1995) studeert bij Michel Strauss en Jan-Ype Nota. Momenteel zit ze in het tweede jaar van de master van het Koninklijk Conservatorium, daarnaast volgt ze de orkest master van het Residentie orkest. In juni 2017 studeerde Liesbeth af met een 10 aan het Prins Claus Conservatorium bij Jan-Ype Nota. Ze volgde masterclasses bij onder meer Richard Aaron, Xenia Jankovic, David Strange, Kian Soltani en Shmuel Magen.

Als solist gaf Liesbeth concerten in diverse zalen in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Spanje en Taiwan. Liesbeth soleerde met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest en diverse jeugd- en studentenorkesten. Ook speelt ze graag kamermuziek in verschillende ensembles. Ze speelde onder meer samen met Emmy Verhey, Nata Tsvereli en Rosanne Philippens. Liesbeth is vaste celliste van het Kamerorkest van het Noorden. Tevens was ze in de zomers van 2017 en 2018 aanvoerdster van de celli van het Nationaal Jeugd Orkest. Sinds 2018 is Liesbeth remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Zeer regelmatig speelt Liesbeth in de Classic Express van het Prinses Christina Concours, een rijdende concertzaal waarin concerten worden gegeven voor zowel basis- als speciaal onderwijs. Hier vervult ze zowel de rol van musicus als die van presentator.

Liesbeth won prijzen bij het Prinses Christina Concours (1e prijs regionale finale, publieksprijs nationale halve finale en 3e prijs nationale finale), het Peter de Grote Festival (honorary award, Klaas Dijkstra Award), het Haydn Muziek Festival (jury prijs, publieksprijs en Peter de Grote prijs) en de Avond van de jonge Musicus (finale plaats).

Liesbeth bespeelt een Radrizzani cello en een strijkstok die is gebouwd door Andreas Grütter. Deze zijn haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.