Musici

Leo Shibata

Leo Shibata is zestien jaar, woont in Amsterdam en zit in de vierde klas van het Barlaeus Gymnasium. Ze begon op haar zesde met pianospelen en zingt bij Nieuw Vocaal Amsterdam (voormalig Nieuw Amsterdams Kinderkoor) sinds ze 9 jaar is. Op haar tiende kwam ze in de hoogste groep van NVA: Nieuw Amsterdams Jeugdkoor. Leo krijgt momenteel les van Eline Welle en Cécile van de Sant, en heeft ook les gehad van o.a. Hester Hentzepeter en Tomoko Makuuchi. Bij NVA heeft ze met verschillende dirigenten samengewerkt zoals Ton Koopman, Ed Spanjaard, Adrián Rodríguez van der Spoel, Jos Vermunt en Silvère van Lieshout.

Ook heeft ze op verschillende grote podia gestaan zoals Het Concertgebouw, Muziektheater en Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze heeft gezongen tijdens de inauguratie van Koning Willem-Alexander in 2013. Met NVA heeft ze aan twee DNO-producties meegedaan, Chovansjtsjina (o.l.v. Ingo Metzmacher) en Pique Dame (o.l.v. Mariss Jansons).

Solo zong ze in Fairy Tales met het Nationale ballet. In 2011 was ze tijdens het Grachtenfestival als Cabin Boy te horen in de NVA-productie The Golden Vanity en in 2014 heeft Leo in het kader van de nationale Dodenherdenking in de Theresienstadt-opera Brundibár de kat gezongen. NTR maakte hiervan een documentaire. Op school werkte ze in twee schoolconcerten met Maria Nikiforov (piano) en ze werkte met blokfluitiste Lucie Horsch.


Concerten in 2017 van Leo Shibata