Musici

Lenneke van Staalen

Lenneke van Staalen groeide op met de Westerse klassieke muziek, en kwam in 1992 in India voor het eerst in aanraking met de Noord-Indiase klassieke muziektraditie.

Ze begon haar studie bij Joy Srivastava in New Delhi, en studeerde vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium bij de zanger Koustav Ray. Daar behaalde ze in 2003 cum laude haar masterdiploma, en won dat jaar tevens de prijs van de vereniging 'vrienden van het conservatorium' voor haar uitmuntende prestaties. Hierna zette ze haar studie voort bij meesterviolist D.K. Datar in Mumbai.

Al jarenlang verdiept Lenneke van Staalen zich vol overgave in de Ragamuziek. Haar spel resoneert een diepe passie, die zowel virtuoos als op lyrische wijze tot uiting komt.
Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel solistisch in traditioneel Indiase bezetting als samenwerkend met andere wereldmuziek- of westers klassieke ensembles. Ze werkte samen met het Matangi kwartet, Concerto Rotterdam, het Zeeuw orkest, de cellogroep van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, l'orchestre Picardie, het Internationaal danstheater, Marion von Tilzer, Sandhya Sanjana, Meeta Pandit, Kalpana Raghuraman,  Anurekha Ghosh en vele anderen.

Lenneke van Staalen doceert aan de Hogeschool voor Muziek en Dans (Codarts) in Rotterdam.