Musici

Lara Boschkor

Lara Boschkor kreeg internationale roem toen ze de eerste prijs en de gouden medaille won van de 7e Henryk Szeryng vioolwedstrijd in Mexico in 2013 en de eerste prijs van de 12e Carl Flesch Vioolwedstrijd in Hongarije - als de jongste violiste van de wedstrijden ooit. In 2015 won Lara de 1e prijs op de Johansen International Competition for Young String Players in Washington D.C., en de 1e prijs op de 11e International Queen Sophie Charlotte Violin Competition (Duitsland), eveneens. In 2017 won ze de 1e prijs op het Internationale Tonali17 Muziek Concours in Hamburg (Duitsland) en in 2021 de 3e prijs een het 56e Paganini Concours.

Lara Boschkor werd in oktober 1999 in Duitsland geboren, en is van Duits-Hongaarse afkomst. Ze begon haar studie op jonge leeftijd aan de Precollege Division van de Hochschule für Musik Cologne en Detmold, en studeerde vervolgens bij Liviu Prunaru aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Kolja Blacher aan de "Hanns Eisler" Hogeschool voor Muziek in Berlijn. Sinds oktober 2015 studeert Lara bij Erik Schumann aan de Kronberg Academie, die wordt geleid in samenwerking met de Frankfurt University of Music and Performing Arts.

Lara Boschkor gaf haar orkestdebuut op achtjarige leeftijd. Optredens in de Kölner Philharmonie, Tonhalle Düsseldorf, Tonhalle Zürich, Tonhalle Zürich Maag, Laeizhalle Hamburg, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Berlin, Théâtre Marigny Paris, KKL Luzern, Theater Odeon Bukarest, Cuvilliés-Theater München, Izumi Hall Osaka, Konzerthaus Berlin, Kurhaus Wiesbaden, Théâtre Marigny Paris, Aram Khachaturian Concert Hall in Yerevan en Alte Oper Frankfurt volgden. In 2014 debuteerde Lara in de Weill Recital Hall van Carnegie Hall in New York en in 2021 in de Wigmore Hall in Londen. Ze was te gast op verschillende Internationale Muziekfestivals, waaronder Rheingau Music Festival, Heidelberger Frühling, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Kronberg Academy Festival en Schleswig-Holstein Musikfestival.

In 2013 werd Lara op 13-jarige leeftijd uitgenodigd om het Vioolconcert van Tsjaikovski uit te voeren in Japan met het Osaka Symfonie Orkest en dirigent Yuki Miyagi. In hetzelfde jaar heeft ze haar solistische debuten gegeven met het Armeens Filharmonisch Orkest onder leiding van Harutyun Arzumanyan in de Aram Chachaturian Concert Hall in Yerevan en met het Mexico State Symphony Orchestra onder leiding van Enrique Bátiz Campbell. door Daniel Blendulf, met de Hamburg Symphonics onder leiding van Jeffrey Tate, met het Mariinsky Theaterorkest onder leiding van Zaurbek Gugkaev en met de Dresden Philharmonics onder leiding van Michael Sanderling. In 2019 debuteert ze met het hr-Sinfonieorchester onder leiding van Christoph Eschenbach en in 2021 met het Kamerorkest van Europa.

Ze speelt op een 1735 Santo Seraphin viool uit Venetië, genereus uitgeleend door de Deutsche Stiftung Musikleben.

www.laraboschkor.com/