Musici

Konstantyn  Napolov

Konstantyn Napolov (1987) studeert slagwerkinstrumenten bij Fedor Teunisse, Luuk Nagtegaal, Marinus Komst, Wim Vos en aan de masteropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daaraanvoorafgaand behaalde hij zijn Bachelor en Master in slagwerk en directie aan de Nationale Muziekacademie Kiev (Oekraïne).

In 2013 sloot hij aan het Koninklijk Conservatorium zijn bachelorstudie af met een Cum Laude . Met zijn slagwerk- trio Davai Perkusion won Konstantyn de 1ste prijs tijdens het Grachtenfestival-concours in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Hij behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziek-concours Almere, IPC Luxembourg, won de 1ste prijs op het “Oh, Oh Intro”- popfestival Den Haag, etc.. Tijdens zijn 1ste jaar Master werd hij geaccepteerd om zijn Erasmus-studie te doen aan het conservatorium met de oudste percussie-tradities - Cite? de la Musique et de la Danse Conservatoire de Strasbourg- , bij Emmanuel Se?journe?, Denis Riedinger en Stephan Fougeroux. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses bij bekende slagwerkers zoals Peter Sadlo, Mark Pekarski, Christian Dierstein, Paul Mootz, Marta Klimasara, Robyn Schulkowsky, Isao Nakamura en vele anderen.

Konstantyn is een groot promoter van het hedendaagse slagwerk. Zijn repertoire bevat een verscheidenheid aan composities van Telemann, Bach, Takemitsu, Xenakis, Martinciow, Sarhan, Padding, Boulez, Andriessen, Se?journe?, eigen arrangementen en stukken die speciaal voor hem werden geschreven. Tot op dit moment heeft hij in meer dan 10 nieuwe werken gepremieerd. Hij werkt met Steve Reich, Kaija Saariaho, Martijn Padding, Unsuk Chin, John Luther Adams, Philippe Manoury persoonlijk aan solo- en kamermuziekrepertoire. Ook ging hij door als solist , won verschillende prijzen en nam deel aan prestigeuze wereldconcoursen, onder meer tijdens het ARD IMC Mu?nchen, Duitsland, TROMP IMC Eindhoven, Dutch Classical Talent 2013, twee 1e prijzen op de internationale concour in Belgrado, Servie? als solo en zijn Duo Delonix, het Grachtenfestival-concours en meer.

Voor de zomer 2015 is Konstantyn uitgenodigd deel te nemen aan de masterclasses bij het bekende "Chosen Vale" in Amerika en kreeg de Colin Currie beurs, masterclasses in New York's "The Juilliard School" en Boston Conservatory. Sinds 2014 is Konstantyn Napolov Haupt-Pauker bij Mannheimer Philharmoniker (Duitsland).

www.k-napolov.com/