Musici

Koen Stapert (1990) begon op vijf-jarige leeftijd met vioolspelen.Hij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans, en vervolgende zijn masterstudie bij Friedemann Eichhorn in Weimar en Liviu Prunaru in Amsterdam. Hij behaalde met een 10 zijn masterdiploma.

2013 was hij concertmeester van het orkest van de Musikhochschule Frans Liszt onder leiding van Marek Janowski en Christian Tielemann. Verder was hij concertmeester van het NJO onder leiding van Stefan Asbury, van het Orkest van het Conservatorium van Amsterdam tijdens de Cello Biennale, en meerdere malen van de Nieuwe Philharmonie Utrecht.
Hij soleerde met Conservatorium Orkest Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard. Verder meerdere malen met het Deventer Kamerorkest. en het Nijjmeegs Studenten Orkest. Tijdens het Oskar Backconcours in 2016 won hij de prijs voor de beste vertolking van het moderne werk ‘Forte’ van Willem Jeths. Koen was academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, en is momenteel verbonden als 1ste violist aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Hij volgde lessen bij Maxim Vengerov, Antje Weithaas, David Grimal en Ilya Grubert.

Koen speelt op een De Zorzi viool uit 1876, aan hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.