Musici

Kees Olthuis was als fagottist van 1970 tot 2006 verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Als componist heeft hij een grote verscheidenheid aan composities op zijn naam staan. Naast werken voor verschillende kamermuziekensembles schreef hij meerdere stukken voor het theater, zoals de opera’s François Guyon, De Gans en De naam van de Maan in opdracht van het Muziektheater in Amsterdam.

Op persoonlijk verzoek van Bernard Haitink componeerde Kees Olthuis het symfonisch gedicht de Theseusfantasie. Deze compositie werd, evenals zijn Jour de fête verschillende malen uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink.

Voor het Residentieorkest o.l.v. Jaap van Zweden componeerde hij voor de Japanse tournee het Capriccio en in juni 2004 dirigeerde Barry Wordsworth zijn in opdracht van het Koninklijk Concertgebouworkest gecomponeerde Scherzo.

In maart 2009 speelde Het Gelders Orkest zijn nieuwste compositie Jizô tijdens hun Japanse tournee. Ook in maart 2009 speelde het Trio Suleika het aan hen opgedragen trio voor piano, viool en cello “Voyage à l’horizon…..Seul…..”, in de serie Internationale Pianotrio’s van het Concertgebouw in Amsterdam.


Concerten in 2013 van Kees Olthuis