Musici

Kalle de Bie

Kalle (1994) begon toen hij zes was met cello spelen. Vanaf 2008 studeerde Kalle aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent bij Jeroen den Herder. Sinds 2012 vervolgde hij zijn studie bij den Herder en Jelena O?i? aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier begon hij in 2016 zijn masteropleiding in de klas van Dmitri Ferschtman.

Kalle heeft een brede interesse in muziek en wijdt zich aan het uitvoeren van muziek uit de vroege barok tot het uitvoeren van nieuwe composities, geschreven voor Kalle. Hij heeft ervaring als orkestspeler, als kamermuziekspeler in alle mogelijke bezettingen en ook als solist. Zo heeft hij met verschillende orkesten gespeeld waaronder het Parnassus Ensemble en het State Academic Orchestra of the Republic of Belarus.

Kalle is laureaat van meerdere nationale en internationale concoursen waaronder het Prinses Christina Concours (2013) en III Elsky Competition te Minsk (2014) en 12th International Compeition  for young Musicians ‘Ferdo Livadic’ (2015). In October 2016 won Kalle de aanmoedigingsprijs en Start in Splendorprijs tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam.

Kalle speelde in vele concertzalen zoals de Philharmonie te Minsk, De Doelen in Rotterdam en het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam. Ook gaf hij concerten in verschillende festivals zoals Musica Mundi te Brussel, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en International Chamber Music Festival Utrecht.

Sinds 2012 heeft Kalle meerdere perioden lessen gevolgd bij de beroemde cellopedagoog Vladimir Perlin te Minsk. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Anne Bijlsma, Uzi Wiesel, Itamar Golan, Leonid Gorokhov, Valter Dešpalj en Reinhard Latzko.

Van 2006 t/m 2011 maakte Kalle deel uit van het kamerorkest de Fancy Fiddlers onder begeleiding van de beroemde vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Sindsdien heeft hij meerdere vaste bezettingen gevormd. Momenteel is hij cellist in het Brackman Trio en het Arkovsky sextet. Hij kreeg hiermee uitgebreide coaching van onder meer verschillende leden van het Jeruzalem Kwartet, het Borodin Kwartet en het Emerson Kwartet.

Kalle bespeelt een cello gebouwd in 1870 uit de school van Jean Baptiste Vuillaume. Het Conservatorium van Amsterdam heeft Kalle deze cello in bruikleen gegeven.