Musici

Joshua Herwig

Als 5-jarig jochie werd ik verliefd op de klanken van de cello en begon ik met lessen bij Esther de Boer. In 2013 startte ik achtereenvolgens in de Jong Talentenklas aan het conservatorium bij Jeroen Den Herder in Rotterdam en bij Karlien Bartels in Zwolle. Daarna kreeg ik les van Pamela Smits en inmiddels studeer ik bij Michael Stirling en Tim Kliphuis aan het Conservatorium van Amsterdam.

"De Cello heeft zo'n warme, menselijke en avontuurlijke klank. Je kan er alle kanten mee op."

Op mijn muzikale reis heb ik veel masterclasses gehad van inspirerende mensen, zoals het Matangi kwartet, Johannes Moser, Gavriël Lipkind en Tim Kliphuis. Ik heb prijzen gewonnen bij het Britten Concours, het Herman Krebbers Concours en in 2018 en 2020 bij het Prinses Christina Concours.  Ook heb ik negen Jaar met veel plezier in het Britten Jeugd Strijkorkest waar ik de laatste vier jaar aanvoerder van de celli mocht zijn. 

Als we met het Ragazzi repeteren is het altijd een feest. Alles is mogelijk, muziek uit de de stad, uit de natuur, klassiek, Funk, voor ons is muziek grenzeloos. De jongens van Ragazzi zijn mijn grootste vrienden en we hebben veel mooie reizen en concerten beleefd. Compositie en improvisatie is voor mij de ultieme manier van expressie 

Voor het Ragazzi schreef ik in 2018 de compositie Cascada, die gaat over een onstuimige waterval. In 2021 schreef ik Daphne en Apollo, naar de eeuwenoude metamorfose  Ook maak ik vele arrangementen voor RAGAZZI en andere ensembles.