Musici

Johannes Gray

Johannes Gray, een 18 jarige cellist uit Chicago, streeft ernaar om de emoties van zijn publiek op hol te draven door middel van zijn muziek en daarbij zijn schitterende technische vaardigheden, meeslepende muzikaliteit en magische presentatie.

Op 14 jarige leeftijd maakte Johannes zijn debuut bij het Chicago Symphony Orchestra. In 2014 reisde hij door Europa, om te spelen op festivals, zoals het Verbier Festival in Zwitserland en het Festival Pablo Casals in Frankrijk. Ook nam hij deel aan masterclasses in Duitsland, Zwitserland, Nederland en Frankrijk. In november dat jaar nam hij deel aan de Grand Prix Emmanuel Feurermann, als jongste van de 12 verkozen cellisten van over de hele wereld onder de leeftijd van 28 jaar.

In september 2015 startte hij zijn conservatorium studie aan het 'Conservatoire National Superieur de Musique et Danse de Paris', bij Jerome Pernoo. 

Johannes was twee keer te gast bij NPR’s 'From the Top' radio programma, Amerika’s populairste radioprogramma voor jonge klassieke artiesten.
Naast het winnen van de 'Chicago Symphony Crain-Maling Youth Auditions' in 2011, heeft Johannes veel andere eerste prijzen gewonnen in competities. Onder andere bij het 'Walgreens National Concerto Competition', 'the Sejong Music Competition', waar hij een speciale prijs uitgereikt kreeg voor de beste interpretatie van een Koreaans stuk, alle vier de leeftijdscategorieen van het 'Chinese Fine Arts Society Music Competition in Honor of Confucius', als ook de 'Amei Hu Lin Scholarship Duet Competition', tezamen met pianist Ryan Jannak-Huang.

Naast muziek, houdt Johannes van vogels en lezen. Zijn favoriete auteur is Michael Crichton.


Concerten in 2016 van Johannes Gray