Musici

Jisse Kuipers

Jisse Kuipers is de jongste trombonist ooit die het Prinses Christina Concours won. Hij begon met trombonespelen toen hij zeven en een half jaar oud was en mocht al gauw meespelen in het jeugdorkest van Brassband De Bazuin uit Oenkerk. Inmiddels speelt hij eerste trombone bij het B-orkest en tweede trombone bij het A-orkest, dat uitkomt in de kampioensdivisie. Verder speelt hij sinds 2022 mee in het Jong Trombone Collectief, een groep van circa 10 talentvolle trombonisten uit heel Nederland. Ook speelt hij in het JongNBEnoord, waar hij in een gemêleerd gezelschap van hout- en koperblazers juist de enige trombonist is. Daarnaast maakt hij deel uit van de talentklas van Frans Douwe Slot. Jisse krijgt tromboneles van Quirijn van den Bijlaard.

Jisse doet graag mee aan solistenconcoursen en heeft daarmee ook al meerdere successen geboekt. Zo won hij in 2019 en 2022 de eerste prijs op De Klank van Fryslân, won hij in 2021 én 2022 de categorie tot en met 12 jaar van de Willebroek Solo Contest en haalde hij in 2022 de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2023 won hij de eerste prijs in de finale van het Prinses Christina Concours regio Noord en belandde hij in de Nationale Finale. Hier won hij de eerste prijs én de persjuryprijs.

Jisse geniet van het geven van optredens, zowel als onderdeel van band of ensemble als solistisch. Op solistisch vlak waren het lunchconcert in het Concertgebouw, het optreden in NPO Podium Klassiek en het spelen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours de voorlopige hoogtepunten.


Concerts in 2023 of Jisse Kuipers