Musici

Jeroen Dupont

Jeroen Dupont was in 2007 eerste prijswinnaar bij het Oskar Back Vioolconcours. In de finale van dit concours bracht hij het Vioolconcert nr. 5 van W.A. Mozart en Tzigane van Maurice Ravel ten gehore in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. 

Dupont soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest met het Rondo in A groot van Schubert en het Adagio en Rondo van Mozart. 
In 2011 voerde hij de Tzigane van Ravel en Peome van Chausson uit met het Limburg Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. 
In september 2016 vertolkte hij Extase van Eugène Ysaÿe voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk bij het Nationaal Ballet. 
In maart 2019 gaf hij een recital met Dina Ivanova (laureaat bij het internationale Franz Liszt-pianoconcours 2017) in de kleine zaal van het Concertgebouw. 
Als componist schreef Dupont o.a. vioolduo's en een divertimento voor strijkorkest. 

Jeroen Dupont studeerde bij Coosje Wijzenbeek, Herman Krebbers en bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding. 

Jeroen Dupont speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714 in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds. 

www.jeroendupont.nl
 

Concerten in 2000 tot en met 2022 van Jeroen Dupont