Musici

Jennifer Claire van der Hart (sopraan) is altijd op zoek naar de magie van het moment, waarbij mede-musici en publiek van vitaal belang zijn. Ze studeerde af aan de Messiaen Academie met een combinatie van oude muziek, nieuwe muziek en coloratuurrepertoire en ontving het Margit Widlund stipendium voor zangeressen met een bijzondere podiumpresentatie.

Op zoek naar uitdaging en avontuur kwam zij terecht  bij VocaalLAB, waar zij kennis maakte met grensverleggende componisten en waar zij zich specialiseerde in innovatief muziektheater. Ze is als vaste sopraan verbonden aan het ensemble Lunapark, dat zich specialiseert in die gebieden in  hedendaagse muziek waar ruimte is voor de meest uiteenlopende stromingen.

Jennifer was te zien in muziektheaterproducties van onder meer VocaalLAB, Dansity, Compagnie Bischoff en Muziektheater Hollands Diep. Ze speelde de rol van Fadime in de opera Lege Wieg/Bos Besik van Seung-Ah Oh en zong de titelrol in de nieuwe opera De Stilte van Saar van Vanessa Lann.

Ze was te gast op vele internationale festivals, voerde wereldpremières uit van onder anderen Florian Magnus Maier en  Piet-Jan van Rossum en soleerde bij onder meer Concerto Copenhagen, Big Band David Kweksilber, het NedPhO en Asko|Schönberg.

In de komende jaren neemt Jennifer  met het ensemble Le Nuove Musiche onder leiding van Krijn Koetsveld alle madrigaalboeken van Claudio Monteverdi op. Zomer 2013 zal ze op verschillende festivals te zien zijn met de muziektheaterproductie Frontaal, een waanopera over het geval Woyzeck, een coproductie van Project Wildeman met VocaalLAB.


Concerten in 2014 van Jennifer van der Hart