Musici

Saxofoniste Janina Lorenci en percussioniste Lola Mlanik ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium in Ljubljana in 2010. Later vormden zij een duo, toen zij elkaar weer tegen kwamen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Onder hun mentors bevinden zich belagrijke saxofonisten en percussionisten, zoals Arno Bornkamp, Arnold Marinissen, Rachel Xi Zhang, Willem van Merwijk en Ramon Lormans. Naast de reguliere lessen bij hun hoofdvakdocenten volgde het duo ook masterclasses bij Nancy Zeltsman (Berklee College of Music, Boston, USA), Jean-Denis Michat (Conservatory of Lyon, France) en Kyle Horch (Royal College of Music London, UK).

Het duo treed regelmatig op in recitals en concerten over heel Europa, maar voornamelijk in hun thuisland Slovenie en Nederland, waar zij studeren.

In 2015, werd het Lorenci-Mla?nik duo geselecteerd als een van de beste kamermuziek duo's bam het Conservatorium van Amsterdam.

Lorenci-Mla?nik spelen voornamelijk hun eigen arrangementen en werken die speciaal voor hen zijn gecomponeerd, ze zijn actief bezig om componisten the enthousiasmeren stukken voor de combinatie saxofoon en percussie te schrijven.

Beide leden van het duo zijn winnaard van vele internationale concoursen. In April 2016 waren zij 'gouden' finalist in de 'International competition Svirel' in Sloveni. In Mei van hetzelfde jaar wonnen zij in de categorie kamermuziek tijdens de 'International Competition Paolo Serrao' in Italië.


Concerten in 2016 van Janina Lorenci