Musici

Irene Kok

Irene Kok is een jonge Nederlandse celliste. Haar intieme maar expressieve manier van spelen is erop gericht om te verbinden, momenten te creëren en het publiek een bijzondere ervaring te geven. Irene Kok woont in Wenen en reist de wereld rond met haar vaste kamermuziekensembles. Geïnteresseerd en gespecialiseerd in zowel barok- als volksmuziek, heeft Irene een breed speelveld dat zich uitstrekt van toonaangevende internationale podia tot kleine kamermuziekseries en jazzclubs. Door de verscheidenheid aan mensen, omgeving en de invloed van de verschillende stijlen is Irene een celliste om in de gaten te houden.

Irene studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder en vervolgde haar studie aan de Universiteit van Wenen bij professor Reinhard Latzko en Johannes Meissl. In 2019 debuteerde ze met het Noord Nederlands Orkest olv Damian Iorio in het celloconcert van Sjostakovitsj. Datzelfde jaar speelde ze in Oostenrijk en Nederland met de Rococo-variaties van Tsjaikovski, Brahms dubbelconcert en Vivaldi dubbelconcert.

Irene is een vast lid van het Chimaera Trio (Nederland), Trio Immersio en ATOUT (Oostenrijk) en het Zenith Duo (Israël). Daarnaast is ze regelmatig te gast bij het Concertgebouw Kamerorkest. Hoogtepunten van dit seizoen zijn de debuut-cd van het Chimaera-trio in het talentraject 'AVROTROS Classic presents' (december 2019), de release van de debuut-cd van de Zenith Duo 'YONA' (april 2020) en vele concerten in onder meer Korea, Colombia, Zuid-Afrika, Israël, China en binnen Europa.

Irene Kok bespeelt een Capicchioni cello uit Cremona die haar door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds ter beschikking is gesteld.

 

www.irenekok.com

Concerts in 2017 until 2023 of Irene Kok

2020
WITHIN TIME
Locatie: Zuiderkerk