Musici

Inge van Grinsven

Inge van Grinsven (2000) is geboren in Nuenen en is als negenjarige begonnen met harpspelen. Naast haar middelbare school opleiding studeert zij sinds 2015 harp aan de Young Musicians Academy aan het conservatorium van Tilburg bij Ernestine Stoop.
Inge was halvefinalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours in 2015. In 2016 won Inge een derde prijs tijdens het O’Carolan harpfestival in Ierland.

In 2017 heeft zij de eerste prijs gewonnen van het Archipel Muziekconcours.
In datzelfde jaar won Inge een tweede prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in ’s-Hertogenbosch. In 2017 stond zij in de finale van het Brabants Scholieren solistenconcours waar ze als solist mocht samenspelen met orkest Zuid. Ze heeft hierbij een tweede prijs behaald.
Tijdens het internationaal harpconcours in Porto in 2017 won ze een tweede prijs.
Inge is laureaat van Classic Young Masters 2017 en heeft de Sinfonia Rotterdam Award gewonnen; een optreden met Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen.
Inge heeft masterclasses gevolgd bij Remy van Kesteren, Manja Smits, Mirjam Schro?der, Sasha Boldachev, Milda Agazarian, Mara Galassi, Judy Loman, Sylvain Blassel en Ben Creighton Griffiths. Zij trad o.a. op in het concertgebouw Amsterdam, de Effenaar in Eindhoven, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, de Gotische zaal van de Raad van State, tijdens Festival Muziek op de Dommel in Eindhoven, in theater het Klooster in Nuenen, de Schalm in Veldhoven, de Jan van Besouw kapel in Goirle, in kasteel Dussen en in kerken en verzorgingshuizen. Daarnaast heeft zij diverse malen opgetreden met het Blue Planet Harpensemble onder leiding van Inge Frimout – Hei, de lerares bij wie Inge als negenjarige begon met haar harpstudie.
Inge geniet enorm van het spelen op de harp en de piano, daarnaast houdt ze van tekenen en kunstschaatsen.


Concerten in 2018 van Inge van Grinsven