Musici

Imanol Emede

Imanol Emede is een Argentijnse gitarist, componist en beroepsmuzikant.
Geboren in Buenos Aires, begon hij op twaalfjarige leeftijd gitaar te spelen en vijf jaar later (in 2015) werd hij aangenomen aan de Escuela de Musica de Buenos Aires, een van de meest prestigieuze conservatoria van het land. Daar zou hij zijn Bachelor in uitvoerende muziek afmaken.

In het jaar 2019 werd hij geselecteerd om deel te nemen aan de 29e IASJ Meeting (International Association of Schools of Jazz) in Zagreb, Kroatië. Daar ontmoette hij musici en studenten uit heel Europa en kreeg hij les van zeer invloedrijke jazzartiesten zoals: Dave Liebman, Ken Schaphorst, Martijn Van Iterson, om er maar een paar te noemen.

In 2021 werd hij door Daniel Piazzolla (kleinzoon van Astor Piazzolla) geselecteerd om deel uit te maken van een ensemble van opkomende jazzmuzikanten uit de Argentijnse scene. Met dit ensemble speelde hij op de openingsavond van het Buenos Aires Jazz Festival. De opening vond plaats in “Thelonious Club”, een van de belangrijkste jazzpodia van de stad.

In 2022 nam hij het besluit om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zich verder verdiept in zijn kennis van de jazzgitaar. Zijn mentoren zijn Wim Bronnenberg en Martijn Van Iterson.