Musici

Ilonka Kolthof

Fluitiste Ilonka Kolthof wordt geprezen om haar ‘betoverende, precieze en genuanceerde’ fluitspel. Op jonge leeftijd won zij eerste prijzen op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Benelux Fluitconcours. In 2017 werd haar piccolospel bekroond met de tweede prijs tijdens ‘ The Kujala International Piccolo Competition’ en in 2014 met de derde prijs tijdens ‘The NFA Piccolo Artist Competition’ in Chicago. Als soliste trad Kolthof op met o.a. Mokum Symphony en met het voormalige Limburgs Symfonieorkest. Het afgelopen seizoen speelde zij op uitnodiging een piccolo recital tijdens de jaarlijkse ‘National Flute Association’s Convention’ in San Diego (CA). Ook was zij meerdere malen live te gast bij Radio 4.

Naast soliste is Kolthof een veelgevraagd gastspeler bij diverse orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Orchestre Philharmonique Royal de Liège (BE), Antwerp Symphony Orchestra (BE), Norrköping Symphony Orchestra (SE). Als kamermusicus speelde zij op festivals als het Grachtenfestival, Festival Dag in de Branding, Gergiev Festival, November Music, ZOOM! Festival, Classical Encounters en Kamermuziekfestival Schoorl. Ook speelt Kolthof in het hedendaagse DoelenEnsemble, waarmee zij diverse internationale tournees maakte.

Kolthof is oprichter van het Dutch Piccolo Project; een project waarmee zij de piccolo als solo instrument op de kaart wil zetten. Vanwege haar grote inzet voor het eigentijdse repertoire werd zij gehonoreerd met beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Willem Mengelberg Fonds van het Koninklijk Concertgebouworkest. Kolthof studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam en piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar zij in 2015 afstudeerde met de ‘Grootste Onderscheiding’. Momenteel bespeelt Kolthof een prachtige Lillian Burkart piccolo mede dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Concerten in 2019 van Ilonka Kolthof