Musici

Hans Adolfsen

Hans Adolfsen studeerde aanvankelijk zang, en vervolgens piano aan het Utrechts Conservatorium. Liedbegeleiding bleek voor hem de ideale combinatie te zijn. Bij liedrecitals in vele europese landen, Rusland en Japan begeleidde hij o.a. Ulrike Andersen, Rea Claudia Kost, Niklaus Kost, Yvonne Naef, Marcus Niedermayr, Thomas Oliemans, Kresimir Strazanac und Hanneke de Wit. Daarnaast geeft hij regelmatig concerten met de saxofonist Harry White.

Met het Sen-Trio ( met acteur/schrijver Jens Nielsen en zangeres Ulrike Andersen ) treedt hij op in literaire chansonprogramma's. Hij maakte verschillende cd-opnamen, o.a. liederen van Brahms met Lenneke Ruiten ( Brilliant Classics ), liederen van Escher met Marcel Beekman en Roswitha Müller ( Ottavo ) en de cd Piano Duets met de pianist See Siang Wong ( Guild ).

Hans Adolfsen doceert liedinterpretatie en is correpetitor aan de Zürcher Hochschule der Künste ( CH ). Hij is vaste begeleider van het IVC `s Hertogenbosch en van het Migros-Wettbewerb ( CH ). Sinds enkele jaren is hij ook actief als componist. Twee liederencycli: Ein umgekehrter Wellenritt ( D. Mayer, 2002 ) Landgewinnung ( U. Andersen, 2010, voor alt, altsaxofon en piano ) In opdracht van het Raschèr Saxofoon Kwartet: The Nessecity of language ( 2012 ) Die Neue Sappho ( voor sopraan, alt, altsaxofoon, slagwerk en piano , 2015 )

www.hansadolfsen.ch

Concerten in 2017 van Hans Adolfsen