Musici

Guy Maori

Naast klavecinist is Guy Maori ook (forte)pianist en op dit moment is hij woonachtig in Amsterdam. Hij treedt regelmatig op als solist, maar ook samen met verschillende ensembles. Hij gaf onder meer concerten op het Festival Oude Muziek Utrecht, Het Concertgebouw, NPO Radio 4 Festival, Podium Witteman, Grachtenfestival, NTR's Zomerfestival, Festival Jong Talent in Schiermonnikoog en meer.

In 2020 won Guy met zijn duo 'Duo Zeffiretti' de eerste prijs in het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Na deze overwinning volgde een concerttournee door heel Nederland. Daarnaast heeft Guy opnames gemaakt voor de Israëlische radio en gespeeld op muziekfestivals van het Jerusalem Music Center.

Guy begon zijn pianolessen op 8-jarige leeftijd bij Natalia Blumenfeld aan het Israel Conservatory of Music. Op 12-jarige leeftijd trad hij op met het Israeli Chamber Orchestra. In 2016 studeerde hij cum laude af aan de Buchmann-Mehta School of Music in Tel Aviv met professor Asaf Zohar als zijn pianoleraar. In 2018 behaalde Guy zijn Master of Music diploma aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Naum Grubert.
Tijdens zijn master piano werden Guy's passie en interesse voor oude muziek en historische toetsinstrumenten steeds groter, wat hem ertoe bracht om nog een master klavecimbel en pianoforte te volgen bij Olga Pashchenko, Menno van Delft en Kris Verhelst en aan het Conservatorium van Amsterdam.
Guy kreeg de Holland-beurs en beurzen van de America-Israel Cultural Foundation. Guy huurt momenteel een klavecimbel van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

 


Concerten in 2020 van Guy Maori