Musici

Gilbert den Broeder

Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het coachen en begeleiden van zangers en werkte samen met zangers als Eva Maria Westbroek, Charlotte Margiono, Detlef Roth, Frank van Aken, Peter Gijsbertsen, Bastiaan Everink, Maarten Koningsberger, Harry Peeters, Regine Créspin, Nelly Miricioiu, Roberta Alexander en Cristina Deutekom.

Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij o.a. Irwin Gage, Rudolf Jansen, Craig Rutenberg en Peter Elkus.

Gilbert is solorepetitor voor de vocale produkties van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, waaronder die met Elina Garanca, Christianne Stotijn, Miah Persson, Bernarda Fink, Genia Kühmeier, Thomas Quasthoff, Klaus Florian Vogt en Gerald Finley met dirigenten als Mariss Jansons, Colin Davis, Philippe Herreweghe, Iván Fischer en Bernhard Haitink.

Daarnaast verleende hij zijn medewerking als coach/repetitor aan produkties van De Nederlandse Opera, het Residentie Orkest, the Juilliard School of Music in New York, De Nationale Reisopera, Opera Studio Nederland, the Dutch National Opera Academy en Het Grachtenfestival Amsterdam. Ook werkt hij regelmatig mee als pianist aan radio- en televisieprogramma’s voor diverse omroepen. Voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht werkt Gilbert als gastdocent voor de Vocale afdeling en de Liedklas,waar hij zangers en pianisten coacht.

Recentelijk coachte en begeleidde Gilbert tenor Peter Gijsbertsen op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch alwaar Peter winnaar werd van de Liedprijs, de prijs voor de beste vertolking van het verplichte moderne lied en de Staetshuysfondsprijs voor het meest veelbelovende talent.

www.gilbertdenbroeder.nl

Concerten in 2007 tot en met 2019 van Gilbert den Broeder

2014
Suor Angelica
Locatie: Erasmuspark

2013
Aida
Locatie: Erasmuspark