Musici

Francine Vis

Als kind speelde Francine viool en leerde ze noten en letters gelijktijdig lezen. Dit heeft haar een gehoor en muzikaliteit gegeven dat zich thuisvoelt in alle muziek van barok tot hedendaags. Na haar studie zang aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze haar master met onderscheiding behaalde in 2009, studeerde ze verder aan de opera academie van Kopenhagen.

Tijdens haar studie zong ze bij de koninklijke opera van Denemarken de rollen Flora (La Traviata, Verdi) en Mercedes (Carmen, Bizet) en bij het Holland festival, in regie van Pierre Audi, de Squirrel (The cricket recovers, Ayres). Na haar afstuderen zong ze Cherubino (Le nozze di Figaro, Mozart) en Pernille (Maskarade, Nielsen), ook bij de Deense koninklijke opera. Zomer 2017 maakt ze haar Zweedse debuut in een nieuwe opera door B Tommy Andersson, gebaseerd op Oscar Wildes toneelstuk The Importance of being Earnest.

Samen met pianist Christian Westergaard won ze de eerste prijs in het Copenhagen Lied-Duo Competition 2015, waarbij de jury vooral hun repertoirekeuze roemde. Bij het International Vocal Competition 2014 in ’s-Hertogenbosch won ze de Dioraphte Award voor de beste uitvoering van de verplichte compositie van Willem Jeths en de Handel Engagement Award.

www.francinevis.com