Musici

Floris Kappeyne

Floris Kappeyne (1995) begon zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam aanvankelijk als jazz pianist. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met de klassieke afdeling en ontmoette hij David Kuyken en Frank Peters, bij wie hij klassiek piano ging studeren. In 2020 rondt hij deze studie met een eindexamen af. 

Op professioneel gebied is Floris voornamelijk werkzaam als componerend en improviserend pianist, die sterk beïnvloed wordt door westerse klassieke muziek. Met zijn trio, het "Floris Kappeyne Trio" (Tijs Klaassen - bas en Wouter Kühne - drums), bracht hij twee CD's uit met eigen werk: "Interchange" (2017) en "Synesthesia" (2019). In het laatste project experimenteerde hij met interdisciplinariteit: gecomponeerde akoestische muziek, klassieke (meerstemmig) zang en electronische muziek kwamen samen met visuele projecties door Jaromir Mulders en Tarik Barri.

Floris is naast zijn eigen project werkzaam als sideman in verschillende projecten, waaronder met het "Tijs Klaassen Kwintet" en "Anti-Panopticon" onder leiding van Lennert Baerts.

www.floriskappeyne.com/