Musici

Ferdinand Binnendijk

Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2014 succesvol zijn bacheloropleiding mandoline (en liuto cantabile) af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Momenteel studeert hij verder in de masteropleiding. Sinds zijn eerste mandolinelessen tot op heden is Alex Timmerman zijn docent.

Tijdens zijn studie heeft Ferdinand meegedaan aan verschillende concoursen. Hij won eerste prijzen in onder andere de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en het ‘Concorso Raffaele Calace’ in Italië, en haalde de finale in het concours/festival ‘Osaka International Mandolin Competition’. Als solist trad hij o.a. op met het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Amsterdams Symphonieorkest.


Naast zijn solocarrière legt Ferdinand in zijn muziekpraktijk een groot accent op kamermuziek. In verschillende ad-hoc ensembles en enkele vaste bezettingen speelt hij een muzikale rol.
Op ad-hoc basis heeft hij samengewerkt met o.a. Schneemann&Co, het Internationaal Gitaarfestival, Stichting Kamermuziek Utrecht, en verscheidene (oud-)prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.
Intensieve samenwerking met Sytse Buwalda (countertenor) en Saskia Spinder (gitaar) heeft geleid tot vorming van het Asteria Ensemble. Met hun programma “Sketches of Life” hebben ze op het Leo Brouwer Festival in Cuba opgetreden. Ook is hun eerste CD “Canciones Amatorias” verschenen.
Daarnaast vormt hij met Annegreet Rouw (harp) Duo Stringendo, en treedt hij regelmatig op met Laurens de Man (piano en orgel).


Ferdinand heeft op veel belangrijke podia gespeeld, zoals het Concertgebouw, Paradiso, Stadsfestival Zwolle, het Musis Sacrum. Ook speelde hij op diverse officiële gelegenheden bij de Nederlandse Ambassades in Athene en Havana, Consulaten in de VS en Canada en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.