Musici

Fay Claassen

Wereldwijd staat Fay Claassen bekend als een van de meest lyrische improviserende zangeressen. Gedurende haar 20 jarige loopbaan drukte zij altijd een sterk individueel stempel op haar professionele carrière. Op haar eigen albums vergezelde beroemde gastsolisten haar. Fay ontving belangrijke internationale onderscheidingen en nam cds op met befaamde orkesten. Haar dubbelalbum ‘Two Portraits of Chet Baker’ bezorgde haar wereldwijd euforische recensies en daarnaast de eerste ‘Chet Baker Award’, een eerste plek in de ‘All About Jazz’ critics poll in New York, de ‘Choc’ van het Franse Jazz Magazine ‘Jazzman’ en de ‘Gouden Album Award’ in Nederland.

 

Op Fay’s eigen naam staan tot nu toe zeven albums. Haar laatste CD ‘SING!’ nam zij op met de WDR Big Band gearrangeerd door arrangeur, pianist en dirigent Michael Abene. Als gastsoliste is ze te horen op nog eens 15 CD’s. Met haar album ‘Red Hot & Blue’ werd zij verkozen op de Grammy pre-nominatie lijst voor ‘Beste Jazz Vocal Album’. Voor het ‘Shakespeare album’ ontving ze in Nederland de ‘Edison Award’.

 

Op haar eigen CD’s werkte ze met beroemde musici zoals Barry Harris, Toots Thielemans, Mike Stern, Kenny Werner. Zij was solist op albums van Bob Brookmeyer’s New Art Orchestra, de WDR Bigband, de WDR Rundfunk Orchestra, de Danish Radio Big Band onder leiding Jim McNeely en het Millennium Jazz Orchestra. Ze trad op met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza en Jim Mc Neely. Fay gaf concerten met The Jazz Orchestra van het Concertgebouw. In concerten trad zij samen op met Rita Reys, Paquito D’ Riviera, James Carter, David Linx en Maria Pia de Vito. Diverse keren gaf ze concerten in New York en Los Angelos, acht keer trad ze op het North Sea Jazz Festival op en gaf concerten op vele internationale jazz festivals en zalen in Europa en en Azië.

www.fayclaassen.com/home

Concerten in 2015 van Fay Claassen