Musici

Fama Koning wordt in de lente van 2005 geboren in Utrecht. Als zij een half jaar is zingt zij vanuit haar kinderwagen tot ieders verbazing “Hoedje van papier” op “ta, ta, ta”. Vanaf haar vierde jaar zingt zij veelvuldig met haar moeder, en speelt piano met haar vader. Op haar zevende kiest zij voor de cello als metgezel om haar liefde voor de muziek mee uit te drukken.

Zij gaat studeren bij Matthias Naegele. Tussentijds heeft zij ook twee jaar les van Lenian Benjamins. In juni 2016 wordt zij tot haar blijdschap toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.Vanaf haar 11e jaar is Fama prijswinnaar in de Nationale Muziekwedstrijd, het Heuvelrugconcours en het Britten Cello-concours. Als zij 14 jaar is wint zij een finaleprijs in het Concertgebouwconcours. Zij wordt hierdoor uit- genodigd in het lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw op te treden.

Hierop volgend wint zij de Labberté-Hoedemakerprijs en de Emmy Verheij Award. Zomer 2020 maakt Fama haar televisiedebuut. Ze wordt geselecteerd om op het Kinderprinsengrachtconcert 2020 te spelen en wordt hierbij begeleid door het Jeugdorkest Nederland. In de zomer van 2021 wordt zij uitgenodigd om met het Britten Jeugd Strijkorkest als solist op te treden. December 2021 presenteert zij in de prachtige middeleeuwse Maartenskerk in Doorn haar debuut-Cd ‘Salut d’Amour’. Februari 2022 wint ze de eerste prijs in de regiofinale van het Prinses Christina Concours. Maart 2022 wordt ze uitgenodigd om te komen spelen bij Podium Witteman. Regelmatig treedt Fama op met pianist Bas Verheijden, als solist met orkest, en speelt ze graag ensemble.

Naast cellospelen zingt zij ook, en houdt zij van buiten zijn en haar kat Malou.

www.famakoning.nl