Musici

Ernst Jan Vos

Ernst Jan Vos, geboren in Amersfoort (1996), komt uit een familie van musici. Zijn eerste vioollessen kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. Momenteel rondt Ernst Jan een tweejarig programma af als lid van de Orkestacademie van het WDR Symfonie Orkest Keulen. In juni 2020 rondde hij zijn Masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths succesvol af, nadat hij in juni 2018 zijn Bachelorstudie bij Maria Milstein had afgerond. Tijdens zijn Masters studeerde hij ook als Erasmus uitwisselingsstudent aan de Kunstuniversiteit van Graz bij prof. Eszter Haffner. Zijn eerste professionele opleiding begon in 2007 toen hij studeerde bij Natalia Morozova aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) en vanaf 2011 bij Lex Korff de Gidts aan de Sweelinck Academie, de brugklas van het Amsterdams Conservatorium.

Als orkestmusicus in Nederland heeft Ernst Jan projecten uitgevoerd met het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta, Pynarello en Noord Nederlands Orkest. In 2020 werd hij lid van het Gustav Mahler Jeugdorkest en sinds 2019 neemt hij deel aan de Academia Gustav Mahler Masterclasses, waar hij optreedt als concertmeester en kamermusicus.

Ernst Jan nam deel aan festivals als de 59e Weimar Masterclasses, Aurora Festival, Zeist Muziekdagen, Internationale Masterclass Apeldoorn, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Burg Feistritz Masterclasses en Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Hij volgde masterclasses bij Alfred Brendel, Carolin Widmann, Clive Brown, Gerhard Schulz, Lukas Hagen, Philippe Graffin, Ilya Grubert, Stephan Picard, Reinbert de Leeuw, Gary Hoffman, leden van het Staats Borodin Kwartet, het Jerusalem Kwartet en het Pavel Haas Kwartet.

Ernst Jan speelt op een viool van Johannes Theodorus Cuypers uit het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en een Franse strijkstok van Eugène Nicolas Sartory.

 

  

Concerten in 2022 van Ernst Jan Vos