Musici

Emmy Storms (Katwijk aan Zee, 1988) begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd volgens de Suzuki-methode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. Daarna kreeg ze les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag van achtereenvolgens Qui van Woerdekom, Koosje van Haeringen en op de Bachelor en Master opleiding van Jaring Walta. In juni 2012 sloot ze bij Walta ook de (Orkest)Masteropleiding met een 10 met onderscheiding voor Muzikale Artisticiteit af. De laatste 2 jaar van haar studie en het jaar dat daarop volgde kreeg ze ook maandelijks les van Philippe Graffin.

Emmy heeft naast solo projecten en kamermuziekensembles ook altijd graag in orkesten gespeeld. Ze is concertmeester geweest van het Viotta Jeugdorkest, het Atheneum Kamerorkest, het Conservatorium orkest, het Nationaal Jeugdorkest en diverse kleinere projecten. Ze heeft ook stage gelopen in het Residentie Orkest. Sinds 2012 is Emmy concertmeester van het Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren.

Emmy heeft meermalen prijzen gewonnen bij de Maassluisse Muziekweek, het Rabobank Concours, het Prinses Christina Concours, het InterProvinciaal Muziek Concours en de Iordens Viooldagen. In 2005 haalde ze een 1e prijs en de Herman Krebbers Prijs (verplichte werk) tijdens het Davina van Wely Concours. In 2009 en 2011 eindigde ze als 3e en 4e tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en in 2011 kreeg ze daar ook de NTR-prijs voor het verplichte werk. In 2011 werd haar ook de Anton Kersjesprijs toegekend. Ze speelde de Zigane van Maurice Ravel in februari met het Nationaal Studenten Orkest o.l.v. Lucas Vis, en speelde als Artist in Residence van de NJO Muziekzomer 2012 het vioolconcert van Korngold samen met het Nationaal Jeugd Orkest en dirigent Antony Hermus. In november/december 2013 speelde ze het vioolconcert van Alban Berg met Symfonieorkest Bellitoni. Emmy speelt in Trio Suleika met pianist Gabriele Leporatti en cellist Pepijn Meeuws, wat al vele prijzen heeft mogen ontvangen, en het Magma Duo met pianiste Cynthia Liem. Het Magma duo is in het seizoen 2014-2015 laureaat van de Dutch Classical Talent Tour en Award, en is winnaar van het internationale viool-piano concours 'A feast of Duo's 2014' in Sion, Zwitserland.

Emmy houdt ook van verschillende soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek. Ze speelt Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek met gitarist Pedro Diaz en heeft een volksmuziekgroep genaamd ‘Looking for Matthew’, samen met fluitiste en zangeres Annelies Storms, slagwerker Paul van Nispen en gitarist Pedro Diaz. Ze speelt ook in de groep Caravan, samen met componist/pianist Julian Schneeman, percussionist Jeroen Batterink en Oud-speelster Jawa Manla. Ze speelt ook regelmatig in de Eef van Breen Group.

Emmy speelt op een viool gebouwd door Ferdinando Gagliano in 1778, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 


Alle concerten van Emmy Storms

11 augustus 2019 / 11:00
Sister, your song bears a burden...
Hermitage Amsterdam
12 augustus 2019 / 21:00
Meesterlijk! Emmy Storms & friends: klassiek ontmoet Indiaas
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
16 augustus 2019 / 21:00
De avond van de GrachtenfestivalPrijs
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky