Musici

Emma Roijackers

Emma begon met haar vioollessen bij Evert Sillem en later aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Ze studeerde verder bij Lukas Hagen in Salzburg waar ze in 2020 haar Post-graduate diploma heeft afgerond. Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend. Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië,  de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België. Ook ontving ze meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours in Nederland.

Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.
Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks. 
Emma heeft op verschillende kamermuziekfestivals gespeeld zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland en het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal). Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

emmaroijackers.com/   

Concerten in 2022 van Emma Roijackers