Musici

Emma Naegele

Emma Naegele begon met cello spelen toen ze 5,5 jaar oud was. Eerst bij haar moeder en later studeerde ze bij Lenian Benjamins aan de Academie voor Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht. Vervolgens volgde ze lessen bij Monique Bartels en Mick Stirling. 

De afgelopen twee jaar studeerde Emma met dank aan de genereuze steun van de VandenEnde Foundation aan de Musica Mundischool te Waterloo, België. Hier combineert ze middelbare school met muziek. Ze heeft les van drie docenten: Claire Opert, Jerome Pernoo en Vladimir Perlin. Masterclasses kreeg Emma van Gregor Horsch, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz, Misha Maisky en anderen. 

Emma is prijswinnaar op diverse concoursen waaronder: 1e prijzen op het Brittenconcours (2017) en het Concourse International Flame Parijs (2022), Finalist van Het Concertgebouwconcours (2017), 3e prijs van International Cello Competition Antonio Janigro (2020), winnaar en winnaar publieksprijs Peregrinos Musicales, Spanje (2021), Finalist Concerto Competition, Graz Oostenrijk (2021), Halve Finalist en winnaar publieksprijs bij het Prinses Christina Concours (2023).

Emma trad solistisch op met het Utrechts Kamer Orkest, Real Filharmonía de Galicia en het Heemsteeds Philharmonisch Orkest. Emma houdt van kamermuziek en is aanvoerder van het strijkorkest van de Musica Mundischool.


Concerten in 2023 van Emma Naegele