Musici

Emma Besselaar

Emma Besselaar (1992) begon op zevenjarige leeftijd met cellolessen aan de Muziekschool Amsterdam bij Jaap Franken. Op vijftienjarige leeftijd werd ze aangenomen in de Jongtalentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert. Sinds september 2010 studeert zij aan de bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, eerst bij Maarten Mostert, en vanaf september 2011 bij Quirine Viersen. 

Zij volgde masterclasses bij o.a. Dmitri Ferschtman, Michel Strauss en Anner Bijlsma. In de zomer van 2011 nam ze deel aan de Internationale Masterclassweek in Apeldoorn, waar ze masterclasses kreeg van Raphael Wallfisch.

In maart 2009 won ze een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christinaconcours. Later dat jaar won ze een 2e prijs bij het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Vanaf haar veertiende speelde Emma in het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waar ze vanaf 2008 aanvoerder van de celli was. In 2011 speelde ze in het Nationaal Jeugdorkest.

Emma bespeelt een cello uit 2007, gebouwd door Francesco Toto in Cremona, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.