Musici

Elsina Jansen

Regisseur Elsina Jansen maakte haar debuut met de opera Nixon in China van John Adams. In de pers worden een aantal aspecten van haar regiewerk terugkerend benoemd: haar subtiele personenregie, de inventieve, sterke beelden met minimale middelen en haar muzikaliteit. Elsina is veelzijdig, inventief en gepassioneerd in het werken met zangers. 

Als artistiek leider, regisseur en producent maakte Elsina met haar eigen stichting Opera op Zak negen voorstellingen i.s.m. Museum Van Loon en het Grachtenfestival. Opera op Zak maakt kleinschalige opera en muziektheatervoorstellingen met jonge zangers, acteurs en ensembles, veelal op locatie in het Nederlands. 

Als regisseur werkte Elsina bij gezelschappen als Vaasa Opera Finland, De Nederlandse Reisopera, Opera Trionfo, Dutch National Opera Academy, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Naast haar regiewerkzaamheden is Elsina als dramadocent verbonden aan de zangafdelingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook is ze, samen met David Prins, artistiek leider en docent van Performing Opera, een jaarlijks terugkerende zomerschool voor jonge zangers met de nadruk op acteren. Deze zomerschool vindt plaats op het Grachtenfestival. Verder is ze als docent verbonden aan de Margreet Honig Summer Academy. 

www.elsinajansen.nl