Musici

Elise Besemer

Elise Besemer (Rotterdam, 1994) speelt vanaf haar vijfde viool. Zij studeerde tot 2013 bij Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, Conservatorium van Amsterdam). Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium Den Haag). 

In 2016 stond Elise in de finale van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’.
Eerder won ze eerste prijzen op o.a. het Davina van Wely Vioolfestival 2011.
Elise is toegelaten tot het academisch jaar 2016/2017 van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze speelt mee met dit fantastische orkest.

In maart 2017 is Elise één van de drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. Zij maakt kans op deze prestigieuze muziekprijs. Kamermuziek is ook een passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles. Ze won met haar strijkkwartet in 2014 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Zij is primarius van het Arkovsky sextet en een strijkkwintet. Verder speelt ze naast het duo viool en piano in een strijktrio.

Elise bespeelt een viool gebouwd door Jean Baptiste Vuillaume (1886, Parijs) en is in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

 

www.elisebesemer.com