Musici

Elif Murat

Haar verlangen om het volledige scala van menselijke emoties en ervaringen te verkennen door middel van muziek maakt van Elif Murat een zeer veelzijdige muzikante. Elif is een in Turkije geboren, klassiek geschoolde pianiste en zangeres die zich tijdens haar studies aan het Amsterdam Electronic Music Academy van CvA heeft omgetoverd tot DJ-producer en componist. 

In 2022 werkte ze samen met kunstenaars aan een multidisciplinair operaproject voor het Opera Forward Festival in de Nationale Opera & Ballet Amsterdam, waar ze niet alleen optrad als performance artiest maar ook de volledige voorstelling produceerde, mixte en masterde. Recent zette ze verschillende zalen op stelten zoals Blue Note in Amsterdam en Club Basis in Utrecht.

Onlangs is Elif geselecteerd voor de prestigieuze 3PackageDeal subsidie van Amsterdams fonds voor de Kunst voor haar komende project, dat de normen wil uitdagen en haar volledige potentieel wil ontketenen tijdens de première eind 2023.

Elif's visie op hedendaags geluid is open en verbonden, vrij van genre en vooroordelen. Met haar huidige projecten zijn creëert ze een geluid dat vervreemdend, primitief en goddelijk is en weerspiegelt ze haar inzichten in de verschillende staten van zijn die muziek kan oproepen.

Voor Elif is muziek een verkenning van de grenzen van het mogelijke. Zij neemt ons mee op haar pad in de zoektocht naar iets unieks en tijdloos.

linktr.ee/elifmurat
 

Concerten in 2023 van Elif Murat