Musici

Ekaterina Levental

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het Cum Laude haar Master Diplomas.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met de gezelschappen waaronder LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Diamantfabriek, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana en anderen.

In 2015 maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera in de rol van Melibea in Reimsreisje (Il Viaggio a Reims) van Gioacchino Rossini. Haar recente werkzaamheden waren onder andere Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg in Tokyo met het ensemble Nomad (Japan), voorstelling ‘Light’ met LeineRoebana en een toer met de solo voorstelling “De Weg” in België en Nederland. Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze een succesvol duo genaamd ‘duo Bilitis’, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Het duo treed veelvuldig op in Nederland en buitenland en heeft twee CD’s uitgebracht op de label ‘Brilliant Classics/Foreign Media’. Een nieuwe CD rond het werk van Claude Debussy is in de maak.

Ekaterina is een prominente gast en zal in meerdere concerten te horen zijn tijdens het B-Classic Festival (Festival van Vlaanderen) in België in april 2017. De nieuwe engagementen zijn onder andere de voorstelling ‘De Grens’ (deel 2 van ‘De Weg), rol van Louise in de opera Eisler on the Go (Kameroperaproject) en de rol van ‘Die Frau’ in de opera ‘Menuet’ (LOD Gent).

www.ekaterina.nl

Concerten in 2007 tot en met 2017 van Ekaterina Levental