Musici

Dorine Schoon (1984) is een hoboïste met een grote diversiteit. Ze werkt als freelancer bij diverse orkesten en ensembles in Nederland en is medeoprichter en hoboïste van Fast Opera Productions. Daarnaast studeerde ze dit seizoen modern muziektheater bij Paul Koek en Paul Slangen aan het Koninklijk Conservatorium/Veenfabriek Leiden.
Hobo studeerde Dorine achtereenvolgens bij Dorine Jansma, Ali Groen, Pauline Oostenrijk en Bart Schneeman aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Lessen en masterclasses kreeg ze van Rien de Reede, Maurice Bourgue, Omar Zoboli, Remco de Vries, Thomas Indermuhle en Francois Leleux. In 2006 behaalde ze haar bachelor diploma en in 2008 sloot ze haar masterstudie af bij Bart Schneeman.

Regelmatig remplaceert Dorine bij diverse orkesten en ensembles zoals het Noord Nederlands Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Philharmonie, het Brabants Orkest, Holland Symfonia, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Hiervoor speelde ze in het Atheneum Kamerorkest, het Jeugdorkest Nederland, het Nationaal Jeugdorkest en was ze 2 jaar hoboïste van het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Naast al deze werkzaamheden is Dorine zich steeds meer aan het ontwikkelen op het gebied van muziektheater. Na diverse ervaringen en producties op dit gebied (oa met het Speeltheater Holland, rietkwintet Calefax, Orkater, Asko/Schonberg-ensemble en Fast Opera Productions) was ze geselecteerd voor de eerste lichting studenten van TIME (This Is Musictheatre Education) van muziektheatergroep de Veenfabriek in Leiden. Hier volgde ze een Master op het gebied van modern muziektheater wat ze in de zomer van 2011 afsloot met een stage bij het artistieke team van De Nederlandse Opera Academie (DNOA). Daarnaast is ze een van de drijvende krachten achter Fast Opera Productions (FOP), waarmee ze korte opera’s bedenkt, speelt en produceert.

www.dorineschoon.nl

Concerten in 2014 van Dorine Schoon