Musici

Donna van Leeuwen

Donna Gongli van Leeuwen (2006) speelt vanaf haar 5de jaar cello. Afgelopen jaar  werd haar interpretatie van Bach getypeerd als “gezond, eigentijds cellospel en uitgebalanceerd stijlgevoel” door de jury van de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. 

Haar eerste lessen krijgt ze van Wiesje van Eersel en daarna van Lenian Benjamins. Sinds 2019 heeft Donna les van Jan Ype Nota en Michel Strauss. 

Donna heeft prijzen gewonnen tijdens het Britten Cello Concours (1ste prijs en publieksprijs) en het Prinses Christina Concours (1ste prijs regionaal en 3de prijs Nationale finale). Recent speelde ze in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Donna werkte mee aan een aantal bijzonder optredens, zoals tijdens de Nationale Kinderdodenherdenking en het Kinderprinsengrachtconcert. Haar eerste recital gaf ze in de Westerkerk in Amsterdam op 13-jarige leeftijd, waarbij ze o.a. Kol Nidrei van Max Bruch speelde met orgel. Komend seizoen soleert ze met het Symfonia Jong Twente in het Elgar celloconcert.

Donna zit in de vierde klas van het VWO. Ze speelt sinds haar 7de jaar ook graag piano en heeft les van Ksenia Kouzmenko. De cello waarop ze speelt is van een onbekende bouwer, in bruikleen gegeven door een particulier.


Concerten in 2020 tot en met 2022 van Donna van Leeuwen