Musici

Diamanda Dramm

Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Haar spelstijl en programma’s worden gekenmerkt door een combinatie van alledrie. De afgelopen jaren gaat haar vioolspel steeds vaker met haar stem gepaard. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs en in mei 2018 kreeg zij de Dutch Classical Talent Award. 

Op haar dertiende bracht ze “Raadsels” van Louis Andriessen in premiere in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005. Sindsdien treed ze op als solist, kamermusicus en band member op festivals zoals Lucerne Festival, Zürich Tage fur Neue Musik, Grachtenfestival, Cross-Linx, en November Music. Diamanda werkte samen met gerenommeerde componisten zoals George Benjamin, Alvin Lucier, Gunther Schuller, Jürg Frey, en Georg Friedrich Haas. Momenteel werkt ze met altviolist Garth Knox aan een serie nieuwe werken die moderne strijktechnieken onderzoeken. 

Op haar zestiende vertrok Diamanda naar Boston aan het New England Conservatory te studeren bij James Buswell, waar ze in 2013 de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek. Na haar Bachelor keerde zij terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai prijs voor meest bijzondere eind examen.

Dankzij beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrumentenfonds is Diamanda eigenaar van een nieuw instrument gebouwd door Andranik Gaybaryan. Diamanda is mede-founder van Splendor Amsterdam, een collectief van 50 topmusici die een eigen werkplaats en podium beheren. Ze is te horen op Tzadik en New World Records. 


Concerten in 2018 van Diamanda Dramm