Musici

Dennis  Frenken

Dennis Frenken (23 mei 1997) werd geboren in Maastricht en begon op achtjarige leeftijd met trompetlessen. Na eerst enkele jaren les te hebben gehad binnen de jeugdopleiding van harmonie st. Agnes, werd hij aangenomen op de Jong Talent afdeling van het conservatorium in Maastricht. Hier krijgt hij al gedurende de nodige jaren les van Theo Wolters. Dennis heeft al verschillende masterclasses genoten, o.a. van Fritz Damrow, Benny Wiame, Charlie Green en Hub Nickel.

 

Dennis vindt het heel leuk om deel te nemen aan solistenconcoursen. Zo mocht hij regelmatig optreden als finalist in de Limburgse en Nederlandse solistenkampioenschappen. Dennis is drievoudig Nederlands kampioen en veelvuldig Limburgs kampioen. Thuis is de prijzenkast op zijn slaapkamer dan ook goed gevuld. Als solist heeft Dennis inmiddels al wat ervaring opgedaan. Zo was hij solist bij Philharmonie Zuidnederland, solist bij René Shuman en Angel Eye, verzorgde de opening van het Wereld muziek concours in Kerkrade, verzorgde de opening van de Limburgse ambassade in Den Haag en gaf hij een mooi optreden namens Nederland op de Muziekbienale Niederrhein in Duitsland.

 

Naast de solo optredens vindt Dennis het prachtig om samen met anderen muziek te maken. Behalve bij zijn “eigen” harmonie st. Agnes in Bunde, speelt hij met veel plezier in andere orkesten zoals het Jong Nederlands Blazersensemble, Amikejo, Limburg Fanfare Orkest, Limburgs Project Orkest en het Limburgs jeugdorkest LBM. Na overleg met zijn docent aan het conservatorium heeft Dennis gekozen om eerst een studie Elektrotechniek te volgen aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Daarna, als hij deze studie heeft afgerond, wil hij graag trompet studeren aan het conservatorium te Maastricht.


Concerten in 2015 van Dennis Frenken