Musici

Daniel van Dalen is van jongs af aan bezig met drums en percussie. Hij behaalde aan de jazz-afdelingen van de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag respectievelijk zijn Bachelor en Master diploma. Hij studeerde bij o.a. Martijn Vink, Marcel Serierse, Joost Lijbaart en Victor Oskam.

Door de jaren heen is hij betrokken geweest bij vele projecten in de meest uiteenlopende stijlen. Van Bebop-jazz op vele jazz podia tot aan kleinkunst tournees in de theaterzalen. Ook heeft hij zich in de jaren gespecialiseerd in een cross-over van de drumset en percussie instrumenten waardoor hij in een grote diversiteit aan  projecten en bands kan worden ingezet. Hij is een van de kenmerkende klanken van de energieke groep Fuse. Verder speelt hij bij the Analogues (als vaste invaller) en schrijft hij  eigen composities voor de groep ‘Zosja’.

Naast het spelen in vaste projecten is Daniel een veelgevraagd sessiemuzikant voor zowel  jazz, pop als klassieke crossover projecten. Ook geeft hij al jaren lang drumles en doceert hij op invalbasis techniek, drums en methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam. 


Concerten in 2021 van Daniel van Dalen