Musici

Dagmar Korbar

Dagmar Korbar werd in 1999 geboren in Zagreb (Kroatië). Ze begon altviool te spelen toen ze vijf jaar oud was, waarmee ze de jongste altvioliste in Kroatië was. In 2013 schreef zij zich in aan het Conservatorium van Zagreb, waar zij les kreeg in de klas van professor Milan Cunko. Momenteel rondt zij haar studie af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Professor Marjolein Dispa en Professor Nobuko Imai. Met ingang van seizoen 2021/2022 is zij benoemd tot aanvoerder van de altviolen van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

In de loop van haar studie heeft ze deelgenomen aan talrijke nationale en internationale wedstrijden en vele prijzen gewonnen. In september 2016 won ze de 2e prijs (er werd geen 1e prijs uitgereikt) op het concours "Boris Papandopulo" in Zagreb. In november 2019 won ze de 1e prijs op het 6e Nederlands Nationaal Altvioolconcours. Ze kreeg ook de decaan- en rectoraatsprijs voor haar uitstekende prestaties als student aan de universiteit van Zagreb.


Dagmar is lid van het ENSEMBLE ESPERANZA, dat bestaat uit beurshouders van de Internationale Muziekacademie van Liechtenstein. Als kamermusicus is zij uitgenodigd om op te treden op festivals zoals: Festival Next Generation in Bad Ragaz (Zwitserland), :alpenarte Festival (Oostenrijk), Mozartfest in Würzburg (Duitsland), Delft Chamber Music Festival en Grachtenfestival (Nederland), Korkyra Baroque Festival en Ostinato Chamber Music Festival (Kroatië). In juni 2018 heeft ze haar debuut gehad als solist met de Zagreb Philharmonic die William Walton's Viola Concerto speelde in de Vatroslav Lisinski Concert Hall.


De jonge altvioliste heeft beurzen ontvangen van Jeunesses Musicales Duitsland en van de Internationale Zomeracademie van het mdw - Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten Wenen.