Musici

Daan Boertien

Daan Boertien (1991) is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Hij geeft concerten met verschillende zangers in binnen- en buitenland. In seizoen 2019/2020 maakt Daan deel uit van de operastudio van de Nationale Opera in Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd werd Daan Boertien aangenomen bij de Young Musician’s Acadamy van het Conservatorium van Tilburg, waar hij les kreeg van Jelena Bazova. Daarna studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn Bachelor- als Masterdiploma behaalde. Momenteel studeert Daan Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. Hiervoor ontving hij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Oscar und Vera Ritter-Stiftung Hamburg.

In 2010 was Daan Boertien prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en in 2011 ontving hij tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship. In 2015 ontving hij de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’. In 2018 won hij de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met Raoul Steffani. Verder won hij bij het Mahler Wettbewerb in Hamburg zowel de 1e Liedduoprijs met Geng Lee als de prijs voor beste begeleider.

Daan Boertien gaf reeds concerten in België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Tunesië, Zwitserland, Letland en Canada. In Nederland trad hij onder meer op in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziekgebouw Eindhoven. Ook is hij regelmatig (live) te horen op NPO Radio 4 en was hij enkele malen te zien bij Podium Witteman. De afgelopen jaren werkte Daan samen met vocalisten als Maarten Koningsberger, Maria Riccarda Wesseling, Marc Pantus en Andrë Morsch. 

Daan volgde masterclasses voor piano solo bij onder andere Enrico Pace, Leslie Howard en Naum Grubert. Verder kreeg hij voor liedinterpretatie belangrijke impulsen van Roger Vignoles, Julius Drake, Graham Johnson, Wolfram Rieger, Jeff Cohen, Thomas Hampson, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie van Otter en Brigitte Fassbaender.

www.daanboertien.com

Alle concerten in 2020 van Daan Boertien

8 februari 2020 / 20:30
Koepelconcert: 'Het wonder van Parijs'
Locatie: NedPhO-KoepelConcerten in 2018 van Daan Boertien