Musici

Coraline  Groen

Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. ,,Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadenzen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is zij regelmatig als kamermusicus te horen op festivals zoals het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, ICMF Wassenaar, Februari Festival en het Delft Chamber Music Festival.

Coraline begon met vioolspelen toen ze drie jaar oud was. In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding voor haar veelzijdigheid, creativiteit, en haar muzikale en inspirerende persoonlijkheid. Ze studeerde tijdens haar bachelorstudie in Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en in Londen aan de Royal Academy of Music bij Rodney Friend. Bij onder meer de Gustav Mahler Academy, de Cambridge International String Academy en het Festival Jong Talent Schiermonnikoog volgde ze masterclasses.
Coraline won eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours, en de tweede prijs bij het Nationaal Vioolconcours Davina van Wely. Ze nam deel aan de academies van het Koninklijk Concertgebouworkest (2018/2019) en het Residentie Orkest (2017/2018). 

Als veelgeprezen kamermusicus is Coraline grondlegger van het Volkmanntrio en met zowel bajanspeler Robbrecht Van Cauwenberghe als pianist Rik Kuppen vormt zij een duo.

www.coralinegroen.com