Musici

Christian Jongepier

Christian Jongepier (2000) speelt vanaf zijn zesde levensjaar op cornet, bugel en trompet. Na de talentenopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool studeert hij sinds september 2018 aan het Utrechts Conservatorium bij Arto Hoornweg (RPhO). Al vele jaren heeft Christian in hem en zijn collega van het Oberlin Conservatory of Music (Ohio, USA) een gedreven mentoren.

Hij wil zich ontwikkelen tot symfonisch trompettist. Op uitnodiging heeft hij dit jaar niet alleen bij diverse amateur symfonieorkesten gespeeld, maar ook in Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten en in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Christian is in verenigingsverband solo-cornettist en heeft in die hoedanigheid op dertienjarige leeftijd met brassband Delta Brass Zeeland deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade alsook het kampioenschap behaald bij de Open Franse Brassbandkampioenschappen. Bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie, is hij de assistent principal. Hij heeft een eigen koperkwartet met zijn broer en ouders.

Hij is ook solistisch actief, o,a. bij het Prinses Christina Concours waar hij in 2017 de landelijke halve finale bereikte. Hij soleert ook bij symfonische en Hafabra orkesten. Zo speelde hij met Het Zeeuws Orkest op cornet “Carnaval de Venice” van J.B. Arban, op es trompet met het Haagse Viotta symfonieorkest het trompetconcert van Hummel en bij het Gelders Fanfareorkest het trompetconcert van Arutunian.

  

 


Concerten in 2017 tot en met 2019 van Christian Jongepier