Musici

Charlie Meijering

Charlie Bo Meijering zat als vierjarige thuis in de woonkamer te tekenen, onder de componeertafel van zijn vader. Uit luidsprekers klonken onophoudelijk vers geschreven composities. De ruimte was gevuld met kunstboeken van Charlie Bo’s schilderende moeder. Daar bladerde hij dagelijks doorheen en haalde er inspiratie uit voor zijn eigen tekenwerk.
De kiem was gelegd voor een ontembare muzikale en beeldende passie. De reeds in huis aanwezige piano bleek het uitgelezen instrument om de muziek na te spelen.
 
Inmiddels geeft Charlie Bo pianorecitals met animaties en zelfgemaakte projecties in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Oosterpoort. Als pianist is hij gespecialiseerd in liedbegeleiding. Samen met bariton Vincent Kusters vormt hij een vast duo. Zij hebben meerdere prijzen in de wacht gesleept, zoals de Vrienden van het IVC-prijs (2019), het Robert Schumann-Wettbewerb (2021), de Johann-Max-Böttcher-Preis (2021), het Young Artists Platform (2021) en de prijs voor de beste Schubert-Lied-interpretatie (2022). Zij hebben opgetreden tijdens het Internationaal Liedfestival Zeist, Oxford Lieder, op Radio 4 en in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.
 
Charlie Bo is vaste pianist bij De Nationale Opera, werkt als correpetitor bij het Conservatorium van Amsterdam en is regelmatig te zien in Maestro van AVROTROS.

www.charliebomeijering.com   

Concerts in 2007 until 2023 of Charlie Meijering