Musici

Channa Malkin

Sopraan Channa Malkin maakte op 16-jarige leeftijd haar operadebuut als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera. Tegenwoordig is zij een veelgevraagd soliste en kamermusicus. Zij trad op met o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Jerusalem Baroque Orchestra en Holland Baroque.

Op het operapodium vertolkte Channa rollen als Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Die Zauberflöte), Zerlina (Don Giovanni), Poppea (Poppea Remixed bij Operadagen Rotterdam) en Charite (Cadmus et Hermione, Lully). Met het Nederlands Philharmonisch Orkest zong Channa alle vrouwelijke rollen in een Nederlandstalige bewerking van Peer Gynt (Grieg) in het Concertgebouw. Op het concertpodium zong zij o.a. de Passies, Hohe Messe en diverse cantates van Bach, Händel’s Dixit Dominus, het Requiem van Fauré en de wereldpremière van Josef Malkin’s cantate Yizkor.

Recentelijk vertolkte zij de hoofdrol in Händel goes Tinder, een nieuwe multimedia-opera die zij creëerde met violiste Anastasia Kozlova en schrijver/regisseur Michael Diederich. Deze voorstelling speelde onder meer op het Grachtenfestival, theaterfestival De Parade en Wonderfeel. In 2021 zal deze onder meer te zien zijn bij de Internationale Händelfestspiele Göttingen.

In 2019 kwam haar debuut-album Songs of Love and Exile uit, dat zij maakte met haar duo-partner, gitarist Izhar Elias. Het cd bevat traditionele Sefardische liederen en werken van Mario Castelnuovo-Tedesco, en werd lovend gerecenseerd in de nationale en internationale pers. Merlijn Kerkhof in De Volkskrant (4*): “Dat is een bijzondere cd geworden… Haar stem is prachtig: een jong geluid, een volwassen behandeling. Haar verteltrant is indringend.”

www.channamalkin.com