Musici

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.
 
Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs tijdens ‘The Grand Dominique Competition’ en een tweede prijs bij ‘The 18th International Piano Competition Jean Francaix’ in Parijs. In 2015 werd Caspar geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Met zijn unieke ‘programma zonder programma’ gaf hij een tour door Nederland:

‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’ Voor dit programma kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt. Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn en hij gaf concerten door heel Europa. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, Wonderfeel, Het Aurora Festival in Zweden, Het Internationaal Medtner Festival in Londen en Verão Clássico in Lissabon. Caspar volgde masterclasses bij Ferenc Rados, Dimitri Bashkirov, Eldar Nebolsin, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian. Naast solo pianist is Caspar een veelgevraagd kamermuziekspeler, hij speelt geregeld samen met gerenommeerde musici van over de hele wereld.
 
In februari 2018 kwam Caspars debuutalbum Ego uit met daarop uitsluitend werken van de Russische componist Nikolaj Medtner. Het album kreeg een 10 in de Luister en ontving zowel nationaal als internationaal lovende recensies. Zo schreef de Volkskrant ‘Vos houdt de verschillende lagen in de muziek voortreffelijk in de hand en weet, schijnbaar zonder krachtsinspanning, een rijkdom aan dynamische schakeringen aan te brengen.’ Gramophone schreef ‘Vos brings out [the music's] constantly changing moods with flair and clear affection. Caspar conveys the sense of surge and repose, mystery and exaltation that is such a hallmark of this composer.’

In maart 2019 bracht Caspar zijn tweede album uit geheel gewijd aan de Catalaanse componist Frederic Mompou. Ook deze CD werd enthousiast ontvangen. NRC noemde Restart ‘een album om te koesteren’ en Trouw schreef ‘Vos bewijst opnieuw dat hij een van de beste Nederlandse pianisten van zijn generatie is.’

In augustus 2019 bracht Caspar samen met celliste Ella van Poucke een album uit geïnitieerd door AVROTROS Klassiek. In 2020 zal Caspar samen met sopraan Aphrodite Patoulidou muziek van de Griekse componist Manos Hadjidakis opnemen. Caspar geeft met regelmaat les aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, ook is Caspar werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het tv-programma Podium Witteman.