Musici

Caspar Horsch

Caspar Horsch (1995) begon op jonge leeftijd met zijn vioollessen bij Julia Veerling. Vanaf 2007 studeerde hij bij Coosje Wijzenbeek aan de Jong Talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Daar maakte hij deel uit van het strijkersensemble de Fancy Fiddlers, waarmee hij door het hele land optrad. In 2017 heeft Caspar zijn bachelordiploma behaald bij Liviu Prunaru aan het Conservatorium van Amsterdam, en momenteel studeert hij verder bij Liviu Prunaru aan de masteropleiding in Amsterdam. Daarnaast studeert hij bij Lorenza Borrani aan de Fiesole School of Music in Italië.

Caspar heeft prijzen gewonnen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en de Iordens Viooldagen. In 2011 won hij de tweede prijs van het Davina van Wely Vioolconcours in Den Haag waar hij als solist te horen was met het Atheneum Kamerorkest. Ook heeft hij opgetreden tijdens het Grachtenfestival en tijdens een openbare masterclass van Liza Ferschtman in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

In het seizoen 2017-2018 heeft Caspar deelgenomen aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij naast een groot aantal weken mee te spelen in het orkest veel kamermuziek heeft gemaakt met de andere academisten.

Caspar is ook lid van het European Union Youth Orchestra, waarmee hij op tournees onder leiding van dirigenten Gianandrea Noseda en Bernard Haitink verschillende steden in Europa aandeed.

 


Concerten in 2010 tot en met 2020 van Caspar Horsch