Musici

CARMEN SCHABRACQ (1988) studeerde schilderkunst aan de Accademia di Belle Arti in Rome, beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam waar ze in 2012 afstudeerde en behaalde een Master diploma theater kostuumontwerp in 2015 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Haar werk bevind zich op het snijvlak tussen beeldende kunst en theater en ze werkt dan ook zowel als beeldend kunstenaar als theatermaker en vormgever. In 2017 ontving ze de Nieuwe Makers subsidie van het Fonds Podium Kunsten om twee beeldende performances te maken, geproduceerd door theater productiehuis Zeelandia. Deze werken op locatie waren site-specific performances, waarbij ze werkte aan het verhalende en de gelaagdheid van traditie en rituelen. Afgelopen zomer was haar performance Kustpijn Paardenkracht te zien op het strand van Zoutelande, waarbij ze de rollen omdraaide door een zelfgemaakt levensgroot trekpaard uit zee te trekken, tijdens het Zeeland Nazomer Festival.

Verder werkt ze samen met uiteenlopende kunst-, theater- en muziek collectieven zoals Dood Paard, de Ambassade van de Noordzee, de IJ-salon, Nineties Productions, het Rosa Ensemble, BREI en Okapi.


Concerten in 2019 van Carmen Schabracq