Musici

Camiel Boomsma

Pianist Camiel Boomsma (1990) is een van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Camiel Boomsma wordt geprezen door internationale pers en publiek om zijn gevoelige en indringende spel. Camiel heeft op velen grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, Teatro la Fenice in Venetië en St. John's Smith-square in Londen. Ook als kamermusicus treedt Camiel veelvuldig op met onder andere musici van het Radio Filharmonisch Orkest, en vormt hij een vast duo met Marieke Vos.

In 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties van het werk van Wagner. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in onder andere BBC Music magazine Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica e.a.

De Volkskrant schreef over zijn album 'Musings' met o.a. Chopin-uitvoeringen: 'aan Boomsma's vingers kleeft fluweel’. In 2021 verscheen Camiel's vijfde solo album 'Rediscovered' met werken van de vergeten componisten Gerhard en Karel Hamm.

In hetzelfde jaar verscheen zijn debuut boek  'Brieven aan de Meesters', bij uitgevrij IJzer.
In 2020 richtte Camiel samen met klarinettiste Marieke Vos Stichting Mirantibus op waarmee zij de mooiste kamermuziekwerken uitvoeren met collega musici in het Witte Kerkje in Baarn.

www.camielboomsma.com