Musici

Camiel Boomsma

Camiel Boomsma vergaart bekendheid door het spelen van een eigenzinnig repertoire. De pers beschrijft zijn spel als gevoelig, indringend en diepzinnig.“Boomsma benadrukt de puurheid en diepgang van deze muziek, die plotseling veel dichter bij Mozart of Beethoven komt te staan. Schitterend!” – Luister magazine.

Boomsma speelde reeds in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam, St John Smith square in London, Teatro la Fenice in Venetië, en het Muziekcentrum in Enschede. Ook was hij te gast bij verschillende festivals. Regelmatig worden er (live)opnames uitgezonden door o.a. Radio 4, FranceMusique, hr2 Kultur, Radio Klara, Classic FM en Concertzender. Ook was hij te gast bij live programma zoals AVRO spiegelzaal in het Concertgebouw en VPRO Vrije Geluiden.

Dit seizoen maakte hij op talloze plekken zijn debuut. Zo gaf hij recitals in London en Bayreuth en ging hij op tournee door China. Voor 2020 staat een tweede Chinese tournee gepland. Hij speelde in de serie meesterpianisten in het Parkstad Limburg Theater, en binnenkort speelt hij in de gerenommeerde serie van Schloss Elmau in Duitsland. Dit voorjaar speelt hij duo concerten met de Duitse meesterpianist Severin von Eckhardstein.

In 2013 ontving Boomsma een prestigieus stipendium van de Richard Wagner Stipendienstiftung. In datzelfde jaar kwam zijn, door nationale en internationale pers zeer positief ontvangen, debuut CD uit met een bijzondere samenstelling van pianotranscripties van het werk van Wagner bij EtceteraRecords. “Hij tekent de stemming vanaf de eerste noot uit” – De Volkskrant.Zijn in 2016 verschenen 2e CD ‘’Porazzi‘’ kreeg top recensies van o.a. Trouw, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Classica, Pianist magazine en Luister magazine.

Zijn nieuwe opname ‘’Musings’’ met werk van Schubert en Chopin bij het gerenommeerde label Challenge Records International kwam in oktober 2017 uit. De Volkskrant zei hierover: ‘’Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel’’. Musings ontving eveneens zeer lovende recensies in ResMusica (Recording of the month), Pizzicato magazine (hoogste beoordeling), Luister en Pianist magazine. De Nieuwe Muze schreef: ‘’Boomsma kan zich qua diepgang meten met pianisten als Lupu en Pires’’.

Zijn tweede CD met Challenge komt in het voorjaar 2019 uit.

www.camielboomsma.com