Musici

Camiel Boomsma

Pianist Camiel Boomsma is een van de meest veelbelovende pianisten van zijn genera3e en wordt geprezen door interna3onale pers en publiek om zijn gevoelige en indringende spel. Camiel hee: op velen grote na3onale en interna3onale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het pres3gieuze Schloss Elmau, Teatro la Fenice in Vene3ë en St. John's Smith-square in Londen. Ook als kamermusicus treedt Camiel veelvuldig op met onder andere musici van het Radio Filharmonisch Orkest, Severin von Eckardstein en vormt hij een duo met klarineKste Marieke Vos.

In 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscrip3es van het werk van Wagner. Zijn opnames Transcrip3ons for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kri3eken in onder andere BBC Music magazine Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica e.a.

De Volkskrant schreef over zijn album 'Musings' met o.a. Chopin-uitvoeringen: 'aan Boomsma's vingers klee: fluweel’. In 2021 komt Camiel’s nieuwe CD uit bij Challenge Records. Dit album is gewijd aan de vergeten Nederlandse componist Gerhard Hamm. In het najaar van 2021 verschijnt zijn boek ‘Brieven Aan De Meesters’ bij Uitgeverij IJzer.

www.camielboomsma.com